Robbie Keane nieuwe collega Babel en Kuijt

Robbie Keane staat op het punt te tekenen bij Liverpool. De aanvaller doorstond maandagochtend een medische keuring, zo berichten Engelse media. Afgelopen weekeinde zou de speler al tot een akkoord zijn gekomen met coach Rafael Benítez.

Robbie Keane nieuwe collega Babel en Kuijt

Liverpool betaalt naar verwachting zo'n twintig miljoen euro voor Keane. De 28-jarige Ierse spits voetbalde de laatste zes seizoenen voor Tottenham Hotspur en groeide daar uit tot aanvoerder. Eerder speelde de international onder meer voor Internazionale en Leeds United.

Bij The Reds was deze zomer een vacature in de aanval ontstaan nadat Peter Crouch had getekend bij Portsmouth. De concurrentie zal hevig zijn met Fernando Torres, Dirk Kuijt, Ryan Babel en Andrei Voronin als collega's. Waarschijnlijk vormt Keane een koppel met Torres, al is Benítez een groot voorstander van het roulatiesysteem.

Keane, die al sinds zijn jongensjaren fan is van Liverpool, is de zesde aanwinst van de roemruchte club, die eerder Philipp Degen, Diego Cavalieri, David Ngog, Emmanuel Mendy en Andrea Dossena vastlegde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen