Robinho: 'Ik ben zo goed als rond met Santos'

Robinho is op weg naar Santos, de club waar hij zijn carrière begon. De 26-jarige aanvaller van Manchester City speelt naar zijn zin te weinig bij The Citizens en hoopt in zijn geboorteland weer wekelijks te spelen.

Robinho: 'Ik ben zo goed als rond met Santos'

'Het gaat de goede kant op. Het is voor negentig procent zeker dat het doorgaat', vertelt de 72-voudig Braziliaans international aan Globo. 'Santos wil me voor een jaar huren, maar City wil niet verder gaan dan zes maanden. In twee of drie dagen moet alles rond zijn.'

De coach in Manchester, Roberto Mancini, ziet het vooralsnog niet zitten. 'Ik hoop dat hij blijft. De situatie kan in een dag veranderen, maar vooralsnog blijft hij gewoon bij ons', aldus de Italiaanse oefenmeester die begrip heeft over de onvrede bij Robinho, maar realistisch blijft. 'Ik heb vijf of zes uitstekende aanvallers en elke keer moet ik beslissen wie speelt. Ik kan gewoon niet met vier spitsen gaan spelen.'

Robinho landde in augustus 2008 in Manchester nadat de club een kleine veertig miljoen euro had betaald aan Real Madrid. De dribbelaar begon indrukwekkend in de Premier League, maar haalde dit seizoen dat niveau tot dusver niet. Deze jaargang kwam hij mede door blessures slechts in tien competitiewedstrijden, waarvan vier als invaller, in actie. Scoren deed hij nog niet.

Zondag begon hij in het FA Cup-duel met Scunthorpe United (4-2 winst) wel in de basis. In die wedstrijd scoorde hij en ontving een gele kaart.

Bekijk hier al onze video's