Robinho voorkomt puntenverlies AC Milan bij Brescia

Robinho bezorgde AC Milan bij Brescia drie punten (1-0). Daarmee verzekerde de koploper van de Serie A zich van deelname aan de volgende editie van de Champions League.

Robinho voorkomt puntenverlies AC Milan bij Brescia

De Braziliaan maakte een moeizame wedstrijd door. De aanvaller miste verschillende mooie kansen om de score te openen. Doordat zijn ploeggenoten eveneens verzuimden af te ronden, hield Brescia lang zicht op een verrassend resultaat.

Op het moment dat de thuisploeg, voorlaatste op de ranglijst, de druk flink opvoerde, sloeg AC Milan uit een counter toe. Clarence Seedorf stuurde Antonio Cassano weg, die op zijn beurt Robinho vond. Dit keer was hij wel trefzeker.

Het doelpunt was genoeg voor de overwinning. Bovendien kwalificeerde Milan zich voor de groepsfase van het voornaamste Europese bekertoernooi; door de nederlaag van Lazio bij Internazionale eindigt Milan het seizoen in elk geval als derde.

Met het felbegeerde ticket alleen nemen de Rossoneri geen genoegen. Ze zijn, met een voorsprong van acht punten op naaste achtervolger Internazionale, de voornaamste kandidaat om de landstitel te winnen.

Mark van Bommel en Seedorf speelden tegen Brescia de gehele wedstrijd, terwijl Urby Emanuelson halverwege de tweede helft inviel bij AC Milan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's