Roda JC frustreert FC Twente in Enschede

Roda JC ging met de overwinning aan de haal bij FC Twente. De Limburgers kregen in Enschede met de 1-0 zege meer dan ze verdienden.

Roda JC frustreert FC Twente in Enschede

Coach Raymond Atteveld had zijn ploeg opgedragen zich vooral voor het doel van Bram Castro te verschansen en de bal aan FC Twente te laten. De nul was heilig en verder was het hopen op een gelukkige uitbraak.

Dat scenario klopte. Halverwege de tweede helft bracht Boldizsár Bodor een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het doel. Davy De Fauw bleek het meest alert. De Belgische verdediger tikte bij de eerste paal de bal achter doelman Sander Boschker.

FC Twente had het moeilijk tegen Roda. De ploeg van coach Fred Rutten moest hard werken voor de mogelijkheden tegen de stug verdedigende Limburgers. Kansen waren dan ook spaarzaam.

Pas in de slotfase kwamen de Tukkers dicht in de buurt van een treffer via Orlando Engelaar, Romano Denneboom en Jeroen Heubach. Het gevaarlijkst was Robbie Wielaert, maar Marcel Meeuwis haalde de inzet van de Twente-aanvoerder van de doellijn.

Door de nederlaag blijft Twente vijfde met twaalf punten uit zeven duels, Roda heeft één punt minder.

Bekijk hier al onze video's