Roda zakt vier maanden na gemiste promotie naar de allerlaatste plaats

Roda JC Kerkrade is de nieuwe hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie nadat het zondag in het Parkstad Limburg Stadion met 1-4 verloor van De Graafschap. Roda was vorig seizoen seconden verwijderd van promotie naar de Eredivisie, maar kent een rampzalige start aan dit seizoen.

Roda JC Kerkrade
1 - 4
De Graafschap

De ploeg van Bas Sibum begon sterker aan de wedstrijd, maar halverwege de eerste helft kwamen de Doetinchemmers op voorsprong. Een prima aanval belandde bij Jesse van de Haar, de van FC Utrecht gehuurde goaltjesdief kopte knap raak. Het Limburgse publiek begon te morren: na een heel goed vorig seizoen, worden ze op dit moment nog niet echt verwend.

De gelijkmaker werd de mannen van Bas Sibum in de schoot geworpen. Een slechte trap van De Graafschap-doelman Joshua Smits leidde de 1-1 in. Het was Thibo Baeten, die vrijdag gepresenteerd werd als huuraanwinst van Go Ahead Eagles, die zijn debuut in het geel-zwart opluisterde met een doelpunt.

Halverwege de tweede helft werd het 1-2 voor de Superboeren. Tristan van Gilst werd aangespeeld en had wat ruimte die hij optimaal benutte. Het was meteen zijn laatste actie, de jongeling blesseerde zich hij het maken van de treffer. De Gelderse victorie was veilig toen Jeffry Fortes in de slotfase een strafschop langs Koen Bucker schoot, en kreeg extra glans door een schitterende vierde treffer van Ibrahim El Kadiri.

De Graafschap meldt zich met die overwinning in de reusachtige subtop. Voor Roda is het een triest verhaal na vier wedstrijden: de Koempelclub staat helemaal onderaan. Na de interlandbreak gaan zij op bezoek bij FC Emmen, De Graafschap krijgt FC Eindhoven op bezoek op de eigen Vijverberg.