Rode kaart Ribéry deert Bayern niet tegen FC Köln

Bayern München mag zich officieel Herbstmeister noemen. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won thuis met 3-0 van 1. FC Köln, ook al speelde het de hele tweede helft met tien man.

De eerste helft speelde Bayern, met Arjen Robben in de basis, niet best. De koploper kreeg weinig kansen en moest vanaf de 33ste minuut ook nog eens met een man minder verder. Franck Ribéry kreeg binnen een minuut twee gele kaarten na een opstootje met Henrique Sereno.

Maar Bayern ondervond weinig hinder van die rode kaart, want in de 63ste minuut had de ploeg van Heynckes de wedstrijd in haar voordeel beslist. Op aangeven van Thomas Müller schoot Mario Gomez in de 48ste minuut zijn zestiende competitietreffer van het seizoen binnen en een kwartier later maakte invaller David Alaba er 2-0 van, na voorbereidend werk van Toni Kroos.

Twee minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid: Alaba was dit keer de aangever en Kroos de afmaker. Eigenlijk kwam de overwinning voor Bayern geen enkel moment meer in gevaar, waardoor de club uit Beieren nu op 37 punten komt uit zeventien wedstrijden. Zes meer dan Borussia Dortmund en Schalke 04, die beide zestien duels afgewerkt hebben.

Liefst 32 van de 48 Herbstmeisters, exact tweederde, veroverde ook de landstitel. Bayern is met 22 titels recordkampioen. In veertien van die jaargangen waren de Zuid-Duitsers ook Herbstmeister. In 1992/93 liet Bayern zich voor het laatst aftroeven. Werder Bremen slaagde er tijdens de tweede seizoenshelft in langszij te komen. Foto: VI Images