Rodrygo verklaart onvrede over Ballon d'Or-shortlist: 'Had het verdiend'

Reacties

Dertig spelers maken nog kans om dit jaar de Ballon d'Or te winnen, maar Real Madrid-aanvaller Rodrygo is er daar niet een van. De Braziliaan plaatste eerder al een spottende post, maar reageerde nu voor het eerst in een interview op de nominaties.

Rodrygo verklaart onvrede over Ballon d'Or-shortlist: 'Had het verdiend'
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid werd dit jaar landskampioen en won bovendien de Champions League. Die prestatie is voor een hoop spelers genoeg om op de shortlist te komen. Zo maken Vinícius Júnior, Jude Bellingham, Federico Valverde, Toni Kroos, Antonio Rüdiger en Dani Carvajal allen deel uit van de lijst.

Hoewel Rodrygo met zestien goals in alle competities een aanzienlijk aandeel had in de behaalde prijzen, overleefde hij de eerste schifting niet. 'Daar ben ik heel teleurgesteld over, ik had het wel verdiend', reageerde de buitenspeler tijdens een interview met ESPN.

'Ik wil niet kleinerend doen over de spelers die wel op de lijst staan, maar ik had zeker een plaatsje moeten hebben bij de eerste dertig. Voor mij kwam dit als een grote verrassing, maar ik kan er weinig meer aan veranderen.'

Het was voor Rodrygo reden om via Instagram een sneer uit te delen naar de organisatie. Hij plaatste foto's van zichzelf met de gewonnen prijzen, met daarbij een lach-emoji. 'Het was een spottende post, maar ik ga er verder niets meer over zeggen', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Rodrygo
Meer over Rodrygo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.