Roemeense bondscoach kiest voor de underdogrol tegen Oranje

Reacties

Edi Iordanescu, de bondscoach van EK-stuntploeg Roemenië, heeft zijn ploeg voor de achtste finale tegen Nederland in de underdogpositie gemanoeuvreerd. Iordanescu deed dat op de persconferentie daags voor de wedstrijd in München.

Roemeense bondscoach kiest voor de underdogrol tegen Oranje
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

De 46-jarige trainer prees Oranje. 'Het wordt niet makkelijk, het wordt zelfs extreem moeilijk. Ik baseer alles op realisme, en realistisch bekeken zeg ik dat Nederland de favoriet is. Die ploeg heeft waardevolle spelers en ervaring op eindrondes. Dat ze de vorige keer verloren, daar laten we ons niet door foppen, toen waren ze al door', complimenteerde Iordanescu de tegenstander van dinsdagavond. En zijn eigen ploeg dan?

Geen zorgen: ook die kreeg lof. 'Wij zijn een goede groep en hebben een land achter ons staan, dat motiveert ons. Ik heb goed werk verricht, samen met de staf en het team. Nu is de verantwoordelijkheid een grote: laten we nóg een unieke wedstrijd spelen. We hopen dat dit een nieuw begin is voor de nationale ploeg. De kwartfinale halen, dat zou fabuleus zijn', aldus de bondscoach, die zijn ploeg klaarstoomde voor alle scenario's, ook die van langer dan anderhalf uur.

'We moeten op alles voorbereid zijn, secuur en energiek verdedigen. We hebben de middelen om de tegenstander in gevaar te brengen en moeten zorgvuldig met die kansen omgaan. En ja: we hebben op strafschoppen geoefend.' Iordanescu zei nog dat hij zijn team wel zo'n beetje weet, maar voelde niet de behoefte om daar nu al mee naar buiten te treden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roemenië
Meer over Roemenië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.