Roma nog foutloos, Fiorentina verliest

AS Roma en Palermo zijn na twee speelronden nog de enige clubs zonder puntverlies. Lazio en Fiorentina hebben nog steeds geen punt van hun negatieve totaal kunnen afhalen.

Siena-AS Roma 1-3
Siena moest vanaf de 27ste minuut met tien spelers verder na rood voor Ezio Brevi. Roma sloeg pas na rust toe. In de 47ste minuut was het Rodrigo Taddei die de score opende met een intikker na voorbereidend werk van Simone Perrota. Halverwege de tweede helft verdubbelde David Pizarro het verschil met een benutte rebound. Via Mario Frick kwam Siena in blessuretijd nog op 1-2, maar direct daarop besliste de zeventienjarige Stefano Okaka Chuka al counterend het duel.

Lazio-Palermo 1-2
David Di Michele was de grote man van Palermo. In de eerste helft hielp de aanvaller de rosaneri met twee goals aan een 0-2 voorsprong. Zowel de eerste als tweede goal maakte hij met een lob over de doelman. Overigens speelde ook Palermo-keeper Federico Agliardi een hoofdrol met enkele fraaie reddingen. Een kwartier voor tijd verkleinde Tommaso Rocchi nog wel de achterstand, maar meer zat er niet in voor Lazio, dat nog geen punt heeft gepakt en nog steeds op min elf staat.

Livorno-Fiorentina 1-0
Ook met Fiorentina wil het nog niet vlotten. De hekkensluiter verloor opnieuw, ditmaal door een rake kopbal van Cristiano Lucarelli in de 58ste minuut. Echt grote kansen op de gelijkmaker creëerden de bezoekers niet, waardoor de ploeg uit Florence nog altijd met min 19 de onderste plaats bezet.