Roma verslaat Napoli, Milan nadert Fiorentina

AS Roma maakte indruk bij Napoli, dat eenvoudig opzij werd gezet. AC Milan won onverdiend, maar profiteerde wél van een nederlaag van Fiorentina.

Napoli-AS Roma 0-2
Roma overtuigde tegen Napoli, de ploeg die vorige week nog koploper Internazionale had verslagen. Maar in Napels heersten de Giallorossi. Al na twee minuten leidden de bezoekers. Simone Perrotta scoorde nadat Contini in de fout was gegaan en Francesco Totti (foto) de bal bij hem had bezorgd. Vlak na rust pikte ook Totti zijn goaltje mee. Vanaf de strafschopstip sloeg de aanvoerder toe na een overtreding van Mannini op Cicinho.

Siena-Fiorentina 1-0
Nummer vier Fiorentina is zijn voorsprong op AC Milan bijna kwijt. Siena voetbalde vooral na rust beter en pakte de drie punten dankzij Massimo Maccarone. De aanvaller scoorde in de tachtigste minuut met een harde vrije trap. Maccarone moest direct na zijn doelpunt van het veld. Hij kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij al juichend zijn shirt over zijn hoofd had getrokken. Maar Fiorentina profiteerde in de laatste tien minuten niet van het numerieke overwicht.

Empoli-AC Milan 1-3
Milan won van Empoli, maar de thuisploeg had meer verdiend dan de nederlaag die in de laatste vijf minuten tot stand kwam. In de 86ste minuut zette Massimo Ambrosini de bezoekers op 1-2. De middenvelder hoefde alleen maar binnen te knikken na een fraaie assist van Kaká. Twee minuten voor tijd besliste Kaká zelf het duel. Na voorbereidend werk van Andrea Paloschi schoot de Braziliaan de bal vanaf de rand van de zestien bekeken langs doelman Davide Bassi.

Empoli had lange tijd goed meegevoetbald en kansen afgedwongen. Alexandre Pato tekende in de negentiende minuut dan wel voor 0-1, maar vier minuten later zorgde Antonio Buscé voor de gelijkmaker.

Roma blijft tweede en verkleinde de achterstand op koploper Internazionale tot zes punten, Fiorentina is vierde met 47 punten, elf minder dan Roma. En Milan staat op vijf met 46 punten.