Romeinse derby werpt schaduw vooruit: Lazio-fans lopen niet warm voor Feyenoord

Reacties

De oproep van trainer Maurizio Sarri aan de fans van Lazio lijkt niet het gewenste effect te hebben. De kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in de Champions League zijn nog lang niet uitverkocht.

Romeinse derby werpt schaduw vooruit: Lazio-fans lopen niet warm voor Feyenoord
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Sarri sprak na de verloren competitiewedstrijd tegen Bologna (1-0) de hoop uit dat de fans van Lazio dinsdagavond massaal achter zijn ploeg gaan staan. 'In Rotterdam is het altijd een hel, ik hoop dat de fans hen dezelfde behandeling geven in Olimpico. We zullen het nodig hebben', zei de Italiaan tegen DAZN.

Twee dagen voor de wedstrijd was Stadio Olimpico volgens Il Tempo echter nog verre van uitverkocht. Naast de 22.000 seizoenkaarthouders waren er pas 9.000 tickets verkocht. De verwachting is daarom dat Stadio Olimpico, goed voor een capaciteit van ruim 70.000, tegen Feyenoord hooguit voor de helft vol zit.

De Italiaanse krant sluit niet uit dat de fans van Lazio hun vizier al hebben gericht op de Romeinse derby van komende zondag tegen AS Roma. Dat duel maakt traditiegetrouw altijd veel los in de Italiaanse hoofdstad, al is ook het duel met Feyenoord niet onbelangrijk. Lazio heeft na drie duels vier punten in Groep E.

Feyenoord is met zes punten koploper na drie speelronden, mede door de knappe 3-1 zege van vorige maand op Lazio in De Kuip. Nicolo Casale startte toen in de basis bij de Romeinen, maar de centrale verdediger is nu waarschijnlijk niet op tijd fit. Tegen Bologna vormde Patric het centrale duo met Alessio Romagnoli.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.