Ronaldinho matchwinner en verliezer bij Barça

Barcelona blijft in punten gelijk opgaan met Real Madrid, maar had in het bikkelharde thuisduel met Getafe (1-0) alle moeite van de wereld de buit binnen te halen. Ronaldinho werd matchwinner en verliezer tegelijk.

Barcelona kende een droomstart in Camp Nou. Na twee minuten bleef Samuel Eto'o sterk op de been en stelde Ronaldinho in staat voor 1-0 te zorgen. Het leek de opmaat voor een simpele zege, maar Getafe, dat Barça onlangs verrassend uit de bekerfinale had gehouden, gaf zich niet makkelijk gewonnen.

Na het vroege doelpunt ging Barcelona slordiger spelen en kroop er irritatie in de ploeg. Ronaldinho illustreerde dat door na te trappen en moest nog voor het rustsignaal van het veld met een rode kaart. Coach Frank Rijkaard moest zijn spelers in de pauze tot rust manen om erger te voorkomen. Scheidsrechter Pérez Burrull trok in totaal negen gele en één rode kaart. Naast Ronaldinho zal ook Eto'o in de eerstvolgende wedstrijd van Barcelona tegen Espanyol ontbreken vanwege een schorsing.

Met een man minder waren de beste kansen toch voor Barcelona. Scoren deed de thuisclub niet meer. Doordat doelman Víctor Valdés de spaarzame doelpogingen van Getafe onschadelijk maakte bleef het bij 1-0.

Met 72 punten uit 36 wedstrijden gaan Real Madrid en Barcelona nog steeds gezamenlijk aan de leiding in de Primera División. Op basis van het onderlinge resultaat bezet Real de eerste plaats. Sevilla volgt op vijf punten maar komt zondag nog in actie. Valencia haakte af in de titelrace door een 3-2 nederlaag tegen Villarreal.