Ronaldo krijgt zijn zin en staat tegenover Sutalo

Reacties

Cristiano Ronaldo twijfelt er ook op 39-jarige leeftijd niet aan dat hij moet starten bij Portugal en die mening deelt bondscoach Roberto Martínez. Hij stelt Ronaldo in de spits op voor het Nations League-duel met Kroatië.

Ronaldo krijgt zijn zin en staat tegenover Sutalo
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Kroatië
Kroatië

'Ik zal mezelf altijd zien als basisspeler', sprak Ronaldo uit in aanloop naar een volgende interlandperiode. De superster meldde zich voor het eerst sinds het teleurstellende EK bij de nationale ploeg. Portugal werd na strafschoppen door Frankrijk uitgeschakeld in de kwartfinale, Ronaldo zelf kwam geen enkele keer tot scoren in Duitsland.

Toch houdt Martínez vast aan zijn aanvoerder, die daardoor zijn 213de interland voor Portugal gaat spelen. Hij komt tegenover Ajacied Josip Sutalo te staan, die samen met Josko Gvardiol en Marin Pongracic de achterhoede van Kroatië vormt. Borna Sosa (door Ajax verhuurd) en Kristijan Jakic zijn de wingbacks tegen Portugal.

De Portugezen wonnen de allereerste editie van de Nations League, in 2019 alweer. De finale van toen werd met 1-0 gewonnen van het Nederlands elftal. Portugal zit deze editie naast Kroatië met Schotland en Polen in Groep 1 van Divisie A.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.