Ronaldo maakt zich op voor bijzondere CL-avond in Turijn

Cristiano Ronaldo is dit seizoen bezig aan een enorme doelpuntenproductie. De Portugese aanvaller van Real Madrid kan dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Juventus (aftrap 20.45 uur) een Champions League-record uit de boeken schieten. VI zet de cijfers op een rij.

Ronaldo maakt zich op voor bijzondere CL-avond in Turijn

● Na drie speelronden in dit Champions League-seizoen heeft Cristiano Ronaldo al zeven doelpunten achter zijn naam. Dat is er nog maar eentje minder dan het competitierecord van Ruud van Nistelrooy, Hernán Crespo en Filippo Inzaghi, die allen ooit acht keer scoorden in de (eerste) poulefase van het miljoenentoernooi.

● Ruim tweeënhalve maand na de start van dit voetbalseizoen heeft Cristiano Ronaldo al twintig keer gescoord voor Real Madrid. De Portugees had daar maar vijftien officiële duels voor nodig. Nooit eerder in zijn loopbaan bereikte hij de grens van twintig goals zo snel als tijdens deze jaargang.

● Cristiano Ronaldo was in zijn laatste tien Champions League-wedstrijden voor Real goed voor veertien doelpunten en kwam in die reeks alleen in het thuisduel met Borussia Dortmund (2-0 zege, return halve finale seizoen 2012/13) niet tot scoren.

● Door zijn indrukwekkende productie van dit seizoen is Cristiano Ronaldo Ruud van Nistelrooy gepasseerd als nummer drie op de topscorerslijst aller tijden van de Champions League. Hij staat nu op 57 doelpunten, eentje meer dan de voormalige Brabantse goalgetter. In de CL-historie maakten alleen Lionel messi (63) en Raúl (71) meer doelpunten.

● Cristiano Ronaldo staat inmiddels op 221 doelpunten in 214 officiële wedstrijden namens Real Madrid. Hij maakte exact honderd van die goals in duels buiten Estadio Bernabéu (in slechts 106 duels).

● Als speler van De Koninklijke loopt Cristiano Ronaldo bijna één-op-één op het Europa Cup-podium. Na 43 wedstrijden in Europees verband liet hij al 42 doelpunten aantekenen. Alleen Carlos Santillana (47 goals), Alfredo Di Stéfano (49) en Raúl (66) maakten er meer voor de Madrilenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen