Ronaldo schiet sterk United naar koppositie

Cristiano Ronaldo hielp een sterk Manchester United met twee snelle goals terug aan de koppositie in de Premier League. Liverpool ging in blessuretijd onderuit bij West Ham United.

Manchester United-Portsmouth 2-0
Twee doelpunten van Cristiano Ronaldo binnen drie minuten maakten het verschil voor The Red Devils. De Portugese topscorer forceerde al vroeg de beslissing voor een heel sterk begonnen Manchester United. In de negende minuut schoot Ronaldo de 1-0 binnen na een één-tweetje met Nani. En in de twaalfde minuut knalde Ronaldo vanaf 25 meter een vrije trap achter doelman David James. United had met ruimere cijfers moeten winnen, maar de jubilerende James (hij speelde zijn vijfhonderdste duel in de Premier League) hield de schade beperkt.

Chelsea-Reading 1-0
Chelsea boekte een magere maar wel terechte zege op Reading, dat voor de vijfde keer op rij verloor. Michael Ballack kopte in de 32ste minuut raak na een fraaie voorzet van Paulo Ferreira. De Londenaren waren beter en speelden bij vlagen overtuigend.

Everton-Tottenham Hotspur 0-0
Everton en Tottenham deelden de punten in een levendige partij waarin de thuisploeg het gevaarlijkst was, maar vaak stuitte op doelman Radek Cerny. Bij The Spurs maakte Jonathan Woodgate een sterk debuut.

West Ham United-Liverpool 1-0
In blessuretijd pakte West Ham de drie punten. Jamie Carragher had Fredrik Ljungberg neergehaald en Mark Noble benutte de strafschop. De zege was verdiend, want de thuisploeg was gewoon de betere en stichtte het meeste gevaar. Dirk Kuijt kwam er aanvallend niet aan te pas namens Liverpool, net als invaller Ryan Babel.

Derby County-Manchester City 1-1
City verspeelde twee punten bij hekkensluiter Derby. De thuisploeg kwam vlak na rust op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Sun Jihai na een schot van Kenny Miller. Daniel Sturridge tekende voor de gelijkmaker, door te scoren op aangeven van Martin Petrov. De puntendeling was conform het spelbeeld.

Manchester United is terug op kop met 57 punten. Dat zijn er net zoveel als Arsenal, dat een minder doelsaldo heeft. Chelsea is derde met 53 punten, Everton vierde met 43 punten. Liverpool staat zevende met veertig punten, maar één duel minder gespeeld dan alle andere clubs in de topzes.