Ronaldo verklaart manier van juichen: 'Hij had vandaag zijn verjaardag gevierd'

Reacties

Cristiano Ronaldo is naar eigen zeggen niet langer bezig met het breken van records. De Portugees werd in het verleden weleens bekritiseerd omdat hij te veel bezig zou zijn met zijn persoonlijke cijfers, maar die tijd is volgens hem voorbij.

Ronaldo verklaart manier van juichen: 'Hij had vandaag zijn verjaardag gevierd'
© Pro Shots

'Ik ben gewend om records te breken, maar ik ben er niet meer naar op zoek. Het belangrijkste voor mij nu is vooral om te genieten en Al-Nassr en mijn teamgenoten aan de overwinning te helpen', beweerde Ronaldo na de wedstrijd, waarin hij met zijn 904de doelpunt ooit Al-Nassr de zege bezorgde tegen Al-Rayyan.

Na zijn treffer deed Ronaldo niet zijn traditionele SIUUU-juich, maar wees hij met zijn vingers naar de lucht. 'Dit doelpunt voelde anders en belangrijk, omdat mijn vader er blij mee geweest zou zijn', legde Ronaldo uit. 'Als hij nog had geleefd, dan had hij vandaag (maandag, red.) zijn verjaardag gevierd.' Een bijzonder gebaar, want het is een publiek geheim dat Ronaldo een moeizame band had met zijn vader, die alcoholist was en amper contact had met zijn zoon.

'Het is niet meer belangrijk of ik de beste speler ter wereld ben of niet, dat interesseert me niet meer', zei Ronaldo daarnaast nog over zijn persoonlijke doelen. Afgelopen seizoen werd Ronaldo de topscorer van de Saudi Pro League met 35 treffers. Momenteel staat hij met vier goals gedeeld derde op die lijst met Houssem Aouar. Aleksandar Mitrovic (7 goals) en Karim Benzema (6) doen het vooralsnog beter. Prijzen leverde zijn doelpuntenregen met Al-Nassr overigens nog niet zo veel op: alleen de Arab Club Champions Cup werd gewonnen.

Cristiano Ronaldo wil na 900 goals ook nog met zijn zoon samenspelen (14)

Spelersprofiel

Cristiano Ronaldo


Geboortedatum:
5 februari 1985
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Funchal
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Al Nassr
Nationaal team:
Portugal
Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.