Ronaldo verkoopt aandelen Cruzeiro voor miljoenen: 'Mijn doel is bereikt'

Reacties

Ronaldo is niet langer de eigenaar van Cruzeiro. De Braziliaanse ex-spits heeft zijn aandelen overgedragen aan een investeerder. 

Ronaldo verkoopt aandelen Cruzeiro voor miljoenen: 'Mijn doel is bereikt'
© Pro Shots

Ronaldo (47) nam negentig procent van de aandelen over toen Cruzeiro financiële problemen had. Door de inbreng van de Braziliaan werd de club van de ondergang gered. Nu Cruzeiro weer op het hoogste niveau speelt, heeft Ronaldo besloten om zijn aandelen van de hand te doen. 'Twee jaar en vier maanden geleden ging ik op onverantwoorde wijze de grote uitdaging aan om Cruzeiro te kopen', zei Ronaldo op een persconferentie. 'Sindsdien hebben we met veel uitdagingen te maken gehad, we hebben fouten gemaakt en onderweg zijn we gestruikeld, maar nu kan ik zeggen dat ik Cruzeiro met een goed gevoel overdraag. Mijn doel is bereikt, en dat was altijd mijn idee. Ik wilde Cruzeiro herbouwen en de club op het juiste moment doorgeven. Cruzeiro bevond zich op de Intensive Care, maar rust nu in een ziekenhuisbed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens media in Brazilië krijgt Ronaldo ongeveer 65 miljoen euro voor de verkoop van zijn aandelen, die vanaf nu in handen zijn van Pedro Lourenço, een zakenman die eigenaar is van BPW Sports. Ronaldo heeft tevens een meerderheidsbelang in de Spaanse club Real Valladolid, maar is van plan om ook die aandelen van de hand te doen. 'Daarna ga ik een tijdje rust nemen.'

Ronaldo speelde in zijn carrière voor Cruzeiro, PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan en Corinthians. Hij droeg 98 keer het shirt van de Braziliaanse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.