Rood aanlopend Barça verliest bij Celtic

Barcelona weet weer wat verliezen is. Celtic won op eigen veld de door drie rode kaarten ontsierde UEFA Cup-ontmoeting nipt (1-0).

Celtic deelde de eerste twintig minuten de lakens uit, maar het was vooral Barcelona dat ontevreden mocht zijn met de 0-0 ruststand. Onder meer Phillip Cocu slaagde er niet in de kansen te verzilveren.

De wedstrijd nam na het eindsignaal van de eerste helft een bijzondere wending. Want beide ploegen zochten na 45 minuten de kleedkamers op met elf man, maar moesten de tweede helft met tien man verder. Celtic-keeper Robert Douglas en Thiago Motta moesten hun opstootje in de spelerstunnel bekopen met een rode kaart.

Scheidsrechter Wolfgang Stark deelde kort na rust opnieuw een rode kaart uit aan Barcelona. Javier Saviola werd uit het veld gestuurd wegens het schoppen van Alan Thompson. Het slachtoffer bracht Barcelona een half uur voor het einde de volgende klap toe door op aangeven van Henrik Larsson de enige treffer binnen te schieten.