Rood bankzitter Cufré na Duits-Argentijnse rel

Leandro Cufré speelde geen minuut tijdens Duitsland-Argentinië, maar kreeg nog wel een rode kaart. De middenvelder werd geboekt tijdens het tumult na afloop van de strafschoppenreeks.

Het opstootje werd ingeleid door Tim Borowski. De Duitse invaller vond het nodig om na zijn benutte strafschop (4-2) naar de Argentijnse spelers te gebaren dat ze stil moesten zijn, door zijn vingers op zijn lippen te leggen. Dat schoot de Gauchos in het verkeerde keelgat, zeker toen Esteban Cambiasso de daaropvolgende strafschop miste.

Leandro Cufre deelt uit Het gevolg was een knokpartijtje van een dikke minuut, waarin werd geslagen en geschopt en waarin niet alleen spelers van beide landen, maar ook begeleiders en FIFA-officials in de mêlee te vinden waren. Na afloop besloot scheidsrechter Lubos Michel Cufré als zondaar te bestraffen. De speler van AS Roma had Per Mertesacker geschopt en geslagen.

'Ik denk dat de eerste provocatie van de Argentijnen kwam', verdedigde aanvoerder Michael Ballack de actie van Borowski. 'Zij schreeuwden naar onze spelers tijdens het nemen van de strafschoppen. Toen Borowski de laatste penalty scoorde werden ze een beetje gek.'

Bondcoaches Jürgen Klinsmann en José Pekerman bagatelliseerden het incident. 'Tijdens een wedstrijd gaan de emoties soms op de loop. Maar Duitsland en wijzelf hebben veel respect voor elkaar. Dit gebeurde gewoon in het heetst van de strijd', aldus Pekerman.