Rood in dertiende minuut helpt Besiktas niet: Van Bronckhorst morst punten

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft zondagavond met Besiktas zijn eerste puntenverlies geleden in de Turkse competitie. Trabzonspor hield, ondanks een vroege rode kaart, stand in eigen huis.

Rood in dertiende minuut helpt Besiktas niet: Van Bronckhorst morst punten
© Pro Shots
Trabzonspor
Trabzonspor
1 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Van Bronckhorst koos tegen laagvlieger Trabzonspor voor bekende namen als Jonas Svensson (ex-AZ), Milot Rashica (ex-Vitesse), Gabriel Paulista, Gedson Fernandes, João Mário, Ciro Immobile en Rafa Silva. Met de foutloze seizoenstart in het achterhoofd leek het allemaal wel goed te komen toen de thuisclub al in de dertiende minuut met tien man kwam te staan na rood voor Edin Visca, die op de achillespees van Rafa Silva ging staan.

Het was echter Trabzonspor dat enkele minuten na die rode kaart op voorsprong kwam via Okay Yokuslu. Besiktas moest zo aan de bak en kwam vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. Svensson stelde Fernandes in staat om te scoren.

Met Stefano Denswil in het hart van de defensie trok Trabzonspor een muur op en daar kwam Besiktas niet doorheen. Het leverde het eerste puntenverlies op voor Van Bronckhorst, waardoor alleen Galatasaray met twaalf uit vier duels nog foutloos is in Turkije.

Besiktas speelt volgende week tegen Eyüpspor en begint dan met een uitwedstrijd in Amsterdam aan het avontuur in de hoofdfase van de Europa League. Besiktas lootte Ajax als eerste tegenstander. Het wordt de zevende keer dat de Turken tegen Ajax spelen, in 2021 won de Eredivisionist tweemaal van Besiktas in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.