Rood Pepe is begin van het einde voor Real tegen Roma

AS Roma heeft de titanenstrijd met Real Madrid in zijn voordeel beslecht. Nadat de Spanjaarden met tien man waren komen te staan, sloegen de Italianen toe. Net als tijdens de heenwedstrijd won Roma de return in Madrid met 2-1.

Door het resultaat in Rome moest Real scoren, maar het kwam er lange tijd niet aan te pas tegen het goed georganiseerde Roma. Het was wachten op een ingeving van Robinho. De Braziliaanse dribbelaar gaf echter, net als zijn ploeggenoten, niet thuis.

Roma verscheen wél een aantal malen gevaarlijk op de vijandige helft. In de achttiende minuut vestigde Alberto Aquilani de aandacht op zich met twee vlammende schoten. De eerste belandde op de lat, de tweede werd prachtig tot corner verwerkt door Iker Casillas.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd echt op gang. Julio Baptista krulde een bal op de lat en namens Roma mikte ook Mirko Vucinic op de dwarsligger. De Romeinse invaller forceerde daarna een opening door Pepe zijn tweede gele kaart te bezorgen.

Met tien man leek Real bezig aan een kansloze missie. Zeker nadat Rodrigo Taddei kort na het wegzenden van Pepe prachtig de 0-1 achter Casillas kopte. De achterstand haalde echter het beste naar boven bij de tien overgebleven Madrilenen, waarvan ook invaller Royston Drenthe deel uitmaakte.

Ineens ging de thuisclub risico nemen en kreeg daarbij hulp van de arbitrage. De tot dan toe onzichtbare Raúl kreeg de bal op de rand van het strafschop aangespeeld en zorgde met een geplaatst schot voor 1-1. Het doelpunt had echter afgekeurd moeten worden vanwege buitenspel.

Real maakte tempo om een tweede goal en een verlenging te forceren, maar Roma gaf weinig meer weg. In de laatste minuut maakte Vucinic aan alle onzekerheid een einde. De Serviër kopte de 1-2 binnen na een pass van Christian Panucci.