Rooney beleeft desastreus Championship-debuut met nieuwe club

Reacties

Wayne Rooney had zich zijn eerste officiële wedstrijd als manager van Plymouth Argyle vast anders voorgesteld. De club uit de Championship ging met liefst 4-0 onderuit bij Sheffield Wednesday.

Rooney beleeft desastreus Championship-debuut met nieuwe club
© Pro Shots
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday
4 - 0
Plymouth Argyle
Plymouth Argyle

Eind mei van dit kalenderjaar kondigden Plymouth Argyle en Rooney hun samenwerking aan. Met drie overwinningen (tegen Cheltenham Town en Milton Keynes Dons, red.), één verliespartij (tegen Bristol Rovers, red.) en één gelijkspel (tegen Orlando Pirates, red.) maakte de club een aardige voorbereiding door onder Rooney, maar zondagmiddag ging het flink mis.

Een dominant Sheffield Wednesday walste met dertig om vijf schoten over Plymouth Argyle heen. De goals kwamen van Jamal Lowe, een eigen goal van Brendan Galloway, Josh Windass en Michael Smith. Om resultaat in perspectief te plaatsen: afgelopen seizoen eindigde Sheffield Wednesday als twintigste en Plymouth Argyle als 21ste in het Championship. Het klasseverschil had op basis daarvan dus niet zó groot moeten zijn.

De klus bij Plymouth Argyle is de vierde klus in de trainerscarrière van Rooney, die eerder werkte bij Derby County, DC United en Birmingham City. Bij die laatste club werd hij al na twintig duels de laan uit gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Plymouth Argyle
Meer over Plymouth Argyle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.