Rooney blinkt uit, Kuijt en Van Persie scoren

Manchester United, met een uitblinkende Wayne Rooney, bleek veel te sterk voor Bolton Wanders. Arsenal dankte het punt tegen het defensieve Everton aan Robin van Persie. Een doelpunt van Dirk Kuijt leidde Liverpool naar de winst.

Bolton Wanderers-Manchester United 0-4Op papier was er sprake van een topper in het Reebok Stadium, maar Manchester United was veel te sterk voor Bolton Wanderers. Na een kwartier zaten The Red Devils al op rozen na twee doelpunten van Wayne Rooney. De 21-jarige spits was bij de 1-0 de Bolton-defensie te snel af na een pas van Michael Carrick en passeerde beheerst doelman Jussi Jääskeläinen. Met een geplaatst schot zorgde Rooney voor 2-0.

United bracht het klasseverschil in de tweede helft verder tot uiting. Louis Saha legde af op Cristiano Ronaldo, die de bal in een leeg doel kon tikken. Rooney bekroonde zijn uitstekende optreden met een derde treffer. Edwin van der Sar kreeg weinig tot niets te doen.

Arsenal-Everton 1-1Arsenal had tegen Everton liefst 66 procent van de tijd de bal, maar scoorde slechts eenmaal. Robin van Persie schoot een vrije trap achter doelman Tim Howard. Het betekende de 1-1, want Everton was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Uit een corner van Mikel Arteta had Tim Cahill na tien minuten voor de verrassende 0-1 gezorgd. Arsenal staat nu zeven punten achter op de koplopers Chelsea en Manchester United, maar speelde wel een wedstrijd minder.

Liverpool-Aston Villa 3-1Dirk Kuijt was trefzeker voor Liverpool. De spits opende de score na een half uur spelen met een volley, nadat Sami Hyypiä hem met een kopbal in stelling had gebracht. Liverpool drukte vervolgens door en liep uit naar een ruime zege. Doelpunten van Peter Crouch en Luis García leidden tot een 3-0 ruststand. Aston Villa, met Wilfred Bouma in de basis, redde in de tweede helft de eer door een treffer van Daniel Agbonlahor. Bij de thuisclub mocht Boudewijn Zenden nog invallen.

Portsmouth-Reading 3-1Portsmouth blijft in de subtop meedraaien. Pompey zette Reading eenvoudig opzij. Een eigen doelpunt van Brynjar Gunnarsson, de IJslander kopte een corner van Pedro Mendes achter zijn eigen doelman, bezorgde de thuisclub een snelle voorsprong. Via Nwankwo Kanu (kopbal) en Pedro Mendes (volley) liep Portsmouth uit naar 3-0, waarna Kevin Doyle nog een tegentreffer voor zijn rekening nam.

Fulham-Wigan Athletic 0-1Ondanks een gemiste strafschop van Denny Landzaat (hij raakte de lat) won Wigan Athletic dit seizoen voor het eerst buitenshuis. Henry Camara maakte zeven minuten voor de tijd enige treffer. De Senegalees profiteerde van een fout in de Fulham-verdediging. Wigan passeert door de winst in Londen Fulham op de ranglijst en staat nu in de middenmoot.

Watford-Tottenham Hotspur 0-0Kansen waren er genoeg op Vicarage Road, maar geen van de spelers wist te scoren. De grootste misser kwam op naam van Watfords Tommy Smith die van dichtbij over schoot. The Hornets hebben dit seizoen nog geen enkele maal gewonnen in het Premiership. Namens Tottenham liet Aaron Lennon liefst vier kansen onbenut.