Rooney grapt: 'Lijkt wel alsof ze Kane gevangen houden'

Reacties

Doelpunten maken voor Manchester United: Wayne Rooney weet wel hoe het moet. Als clubtopscorer aller tijden van de grootmacht deelt hij zijn visie op wie de nieuwe spits van de club moet worden: Harry Kane.

Rooney grapt: 'Lijkt wel alsof ze Kane gevangen houden'
© Pro Shots

De toekomst van de goalgetter van Tottenham Hotspur is één van de belangrijkste gespreksthema's van de transferzomer tot dusver. Rooney ziet hem graag naar één van de clubs van zijn hart trekken, maar weet ook dat de Noord-Londense club doorgaans geen gewillige partner is tijdens onderhandelingen.

'Het lijkt wel alsof ze hem gevangen houden', grapt de gewezen topspits. 'Ik dacht vorig jaar al dat het tijd voor hem was om te gaan, en hij bleef. Harry voelt dat waarschijnlijk ook, hij weet dat er prijzen te winnen zijn. Hij heeft er alles aan gedaan om dat bij Tottenham te proberen, nu is het denk ik tijd voor hem om verder te kijken en daar lijkt hij klaar voor ook. Maar we weten het, Tottenham kan soms dwarsliggen', aldus Rooney tegenover The Athletic.

Een alternatief voor Kane zou volgens Rooney Kylian Mbappé kunnen zijn, hoewel de manager van DC United zelf ook wel weet dat de Franse superster vermoedelijk niet naar Old Trafford komt. Dat de allergrootsten der aarde niet langer bij Manchester United aanmeren, is voor veel supporters reden om hun pijlen te richten op de clubeigenaren, de familie Glazer.

Rooney neemt het, als één van de weinigen, publiekelijk op voor de Amerikanen. 'Ze zijn heel succesvol geweest, maar het lijkt er nu wel op dat de fans echt wat anders willen. Ik weet zeker dat de Glazers credits zullen krijgen voor hun werk, maar ook de negativiteit van fans die nooit lijken te zien wat ze hebben gedaan voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.