Rooney loopt steeds verder in op Suarez

Voetbal International houdt dit seizoen een lijst bij met de productiefste spelers op de Europese velden, bekeken over alle officiële wedstrijden. Sinds de jaarwisseling heeft Manchester United-aanvaller Wayne Rooney de achterstand op koploper Luis Suarez van Ajax flink verkleind.

Rooney loopt steeds verder in op Suarez

Daar waar de Ajacied sinds de jaarwisseling in acht officiële wedstrijden zes keer scoorde, liet Rooney in 2010 in acht duels bij United liefst elf doelpunten aantekenen. De aanvaller van The Mancunians staat nu op 27 doelpunten, nog altijd negen minder dan het aantal van Suarez.

Suarez scoorde dit seizoen tot dusverre 24 keer in de Eredivisie, zes keer in de strijd om de KNVB-beker en zes keer Europees verband. Rooney staat op 23 goals in de Premier League, twee in de Champions League en één in de strijd om het Community Shield.

De laatste weken hebben ook Chelsea-spits Didier Drogba en Benfica-aanvaller Oscar Cardozo progressie gemaakt op de Europese topscorerslijst. Beide topschutters staan nu op 25 goals, net zo veel als de Zwitserse aanvaller Alexander Frei van FC Basel. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen