Rooney passeert magische grens bij Man Utd

Wayne Rooney heeft zich zaterdagmiddag door zijn twee doelpunten in het uitduel met Wigan Athletic (5-0 zege) bij een select gezelschap spelers van Manchester United gevoegd. De Engelse aanvaller maakte zijn honderdste en 101ste doelpunt voor The Mancunians.

Rooney passeert magische grens bij Man Utd

Rooney is de 21ste speler die namens United de grens van honderd doelpunten passeert. Hij maakte 68 goals in de Premier League, elf in het FA Cup-toernooi, twee in de strijd om de League Cup, zeventien in Europees verband en drie tijdens het WK voor clubteams.

Rooney had 242 officiële wedstrijden nodig om tot het magische doelpuntenaantal te komen. Nog opmerkelijker is het feit dat Rooney pas 23 jaar is. Hij draagt het shirt van The Red Devils sinds de zomer van 2004.

Voor de camera's van BBC Sport bleef Rooney gelaten onder de aandacht voor zijn jubileumtreffer. 'Natuurlijk ben ik blij met deze mijlpaal, maar het is niet zo dat het me de laatste tijd erg heeft beziggehouden. Ik ben nog jong en er zullen voor mij nog veel wedstrijden en doelpunten volgen bij deze club', aldus de Engelse international.

Sir Alex Ferguson, manager van Manchester United, had louter lovende woorden over voor de jubilaris. 'Dit is een fantastische prestatie, en hij is nog zo'n jonge gast', sprak de Schot. 'Er zijn heel wat spelers die langer bij de club hebben gespeeld en die niet eens in de buurt van de honderd goals zijn gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen