Rossi ontslagen bij Palermo na breuk met preses

Delio Rossi (foto) moet het veld ruimen als trainer van Palermo. Dat maakte de huidige nummer acht van de Serie A maandag bekend. De 50-jarige Italiaan botste zondag met voorzitter Maurizio Zamparini.

Rossi ontslagen bij Palermo na breuk met preses

Hoewel Palermo met de smaakmakers Javier Pastore en Josip Ilicic in de gelederen een zeer behoorlijk seizoen kent, was de beschamende vertoning van de Siciliaanse ploeg van afgelopen zondag op eigen veld tegen Udinese (0-7) aanleiding voor het ontslag.

De immer spraakmakende preses Zamparini sprak van 'een schande' en schatte de kans dat de coach aan zou blijven op 'één procent'.

'Het is de schuld van de trainer', brieste de preses. Niet de nederlaag, maar het feit dat Rossi een verzoek van Zamparini in de wind sloeg, lijkt de doorslaggevende factor bij de breuk.

De voorzitter wilde dat de coach bij een 0-3 achterstand en spelend met tien man de schade zou beperken. In plaats daarvan wisselde Rossi een verdediger voor een aanvaller in een poging terug in de wedstrijd te komen.

Het ontslag van Rossi komt dus geenszins als een verrassing. Het congé van Rossi past daarbij prima in de recente historie van Palermo. De club staat algemeen bekend als een waar trainerskerkhof. Voormalig Livorno-coach Serse Cosmi is een van de genoemde namen als mogelijke opvolger van Rossi. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's