Ruime zege Liverpool, Reading vierde

Wigan Athletic-Liverpool 0-4

Liverpool hield huis bij Wigan. In de eerste helft vonden The Reds al vier keer het net en het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden, was dat het na rust niet meer scoorde.

Dirk Kuijt nam een van de goals voor zijn rekening. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt door Craig Bellamy, die zelf twee keer scoorde.

Dat Lee McCulloch namens Wigan in eigen goal scoorde, maakte het drama voor The Latics compleet. Denny Landzaat bleef negentig minuten op de bank, terwijl Arjan de Zeeuw op de tribune zat.

Reading-Bolton Wanderers 1-0Promovendus Reading staat op de verrassende vierde plaats in het Premiership. Een goal van Kevin Doyle bracht het team van coach Steve Coppell de drie punten. De Ierse aanvaller kopte bij de tweede paal een voorzet van John Oster binnen.

Portsmouth-Aston Villa 2-2Tien minuten voor tijd kwam Portsmouth op een 2-1 voorsprong door een benutte strafschop van Matthew Taylor, die ook de eerste goal van Pompey voor zijn rekening had genomen. Invaller Juan Pablo Angel redde nog een punt voor Villa. De Colombiaan profiteerde van slecht wegwerken van Sol Campbell.

Wilfred Bouma moest vanaf de bank toekijken en kwam niet in actie. Hij zag zijn ploeg de slotfase tegen tien man spelen na een rode kaart voor Pedro Mendes, maar Villa kon de winst niet forceren. Beide ploegen blijven door het gelijkspel in de subtop.

Blackburn Rovers-Fulham 2-0Blackburn Rovers forceerde een gaatje met de onderste plaats door een thuiszege tegen Fulham. Shabani Nonda zette de ploeg van André Ooijer al na zes minuten op voorsprong door te profiteren van slecht opstellen van Fulham-doelman Jan Lastuvka. Benni McCarthy zorgde met een van richting veranderd schot nog binnen het half uur voor 2-0. Collins John startte bij Fulham in de basis, maar werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Sheffield United-Charlton Athletic 2-1Charlton, dat speelde zonder Jerrel Hasselbaink, is dieper in de zorgen beland na een nederlaag op bezoek bij Sheffield United. De gasten kwamen nog wel aan de leiding via Andy Reid, maar kregen twee minuten voor tijd het deksel op de neus. Nadat aanvoerder Chris Morgan gelijkmaker had binnengekopt, was het Keith Gillespie die met een mooi schot de thuisclub de zege schonk.