Rutten: 'Dit is een heel vervelende week voor PSV'

PSV-trainer Fred Rutten baalt van de dramatische week die hij zondag met zijn ploeg in mineur afsloot. Donderdag gingen de Eindhovenaren in de Europa League hard onderuit bij Benfica (4-1), terwijl de ploeg zondag averij opliep in de competitie. Het duel met SC Heerenveen eindigde in 2-2.

'Het team reageerde goed in de eerste helft, na de wedstrijd van donderdag', aldus Rutten op de clubwebsite. 'We kregen een aantal mogelijkheden en gaven nul kansen weg. Na rust maken we de goede 1-0 en wat er daarna gebeurde was eigenlijk heel vreemd, we gingen toen pas kansen weggeven.'

'We maakten fouten die op ons niveau niet mogen gebeuren', vervolgt de teleurgestelde trainer. 'Het is een geluk dat je nog de gelijkmaker maakt. Maar het is een heel vervelende week. In de jacht naar de titel verspeel je twee dure punten.'

Ron Jans, trainer van SC Heerenveen, wilde zich in Eindhoven vooral revancheren voor de nederlaag van vorige week (2-3 tegen Excelsior). 'Dat is gelukt. We hebben twee punten verloren, maar wel eerherstel gevonden.'

Toch vindt het Heerenveen-kamp dat de Friezen aanspraak op meer hadden. 'De jongens in de kleedkamer zijn woedend, omdat Toivonen een overtreding maakte voor zijn doelpunt. Heel zuur dus. Het stond 1-2, Bouma moest eraf met rood, de wedstrijd was voor ons. We hebben onszelf tekort gedaan.' Foto: VI Images