Rutten: 'Na gemiste penalty bleef het mentaal goed'

PSV versloeg FC Kopenhagen donderdagavond met minimale cijfers. Het was al het vierde thuisduel van de Eindhovenaren in de Europa League dat in 1-0 eindigde. Eerder verloren Cherno More Varna, Bnei Yehuda en CFR Cluj met dezelfde cijfers.

'Dit was een typische Europese wedstrijd', concludeerde trainer Fred Rutten dan ook. 'FC Kopenhagen is een gesloten ploeg, houdt de linies kort en je weet dat je niet veel kansen creëert. Als je dan ook nog een strafschop niet verzilvert (Jonathan Reis miste, red.), moet je zorgen dat het mentaal goed blijft. Al vond ik het tempo voor rust wat te laag.'

PSV maakte het verschil in de tweede helft. 'We scoorden in de tweede helft een uitstekende goal, met een goede voorzet van Balázs Dzsudzsák en Jonathan zat er goed bij. Het resultaat, drie punten in een Europees thuisduel, is goed.'