Ruud mist kansen, zeges Getafe en Gimnàstic

Ruud van Nistelrooy heeft Real Madrid nog geen goals kunnen schenken. De Koninklijke bleef op de eerste speeldag steken op een gelijkspel. Verrassend waren de zeges van Getafe bij Osasuna en promovendus Gimnàstic bij Espanyol.

Real Madrid-Villarreal 0-0Ruud van Nistelrooy kreeg na negen minuten al een kans aangeboden door Raúl, maar de Nederlandse spits faalde in de afronding. Ook na een uur spelen miste Van Nistelrooy nog een goede kans. Met als hijzelf bleef De Koninklijke bleef steken op een ietwat teleurstellend 0-0 gelijkspel. Bij Real stonden naast Van Nistelrooy ook de aankopen Fabio Cannavaro, Mahamadou Diarra en Emerson in de basis.

Deportivo La Coruña-Real Zaragoza 3-2Een doelpuntrijke wedstrijd in Riazor, die de thuisclub winnend afsloot. Zaragoza opende het bal via een doelpunt van Diego Milito, maar op de drie goals op rij van Deportivo hadden de gasten onvoldoende antwoord.

Juan Rodríguez maakte gelijk door een rebound binnen te tikken, Sergio benutte een strafschop en Javier Arzimendi zorgde op aangeven van Joan Capdevila voor 3-1. De 3-2 van Ewerthon leverde Zaragoza niets op.

Osasuna-Getafe 0-2Getafe startte het seizoen uitstekend. De zege hadden de gasten te danken aan doelman Roberto Abbondanzieri. De Argentijnse international verrichtte een aantal uistekende reddingen waardoor Getafe een 1-0 voorsprong kon behouden.

Verantwoordelijk voor dat doelpunt was Fabio Celestini die vanaf twintig meter raak schoot. De weerstand van Osasuna werd gebroken door een tweede treffer. Nacho tikte een voorzet van Javi Casquero binnen.

Espanyol-Gimnàstic 0-1De promovendus boekte direct de eerste overwinning van het seizoen. Vlak na rust had Abel Buades een uitstekende pass in huis. Alejandro Campano controleerde de bal en rondde beheerst af.

Racing Santander-Atlético Madrid 0-1Wonder boven wonder werd er maar één keer gescoord in El Sardinero. De ploeg die er het meeste aanspraak op maakte, ging er met de winst vandoor. Fernando Torres was de maker van het doelpunt. Net als Mista liet hij nog een aantal kansen liggen. De prestatie van Atlético was knap, want de Madrilenen speelden een helft met tien man na een rode kaart voor Giourkas Seitaridis.

Recreativo-Real Mallorca 1-1Het venijn zat in het slot van de wedstrijd. De toeschouwers in Huelva moesten 85 minuten op een doelpunt wachten. Mallorca dacht de winst te grijpen door een doelpunt van Juan Arango. Drie minuten in blessuretijd pakte Recreativo toch nog een punt. Santi Cazorla werd de held van Huelva.