Saha loodst Man United langs Sunderland

Manchester United sluit langzaam weer aan bij de top in de Premier League. De regerend landskampioen won voor de tweede keer op rij. Opnieuw met minimaal verschil werd het taaie Sunderland verslagen (1-0).

United had Louis Saha nodig om de ploeg van coach Roy Keane te vellen. De Fransman maakte na vier maanden afwezigheid zijn rentree. Saha kwam direct na rust in het veld en scoorde 26 minuten later. Saha kopte bij de eerste paal raak en had geluk dat doelman Craig Gordon de voorzet totaal verkeerd inschatte.

Voor Saha was het zijn eerste treffer sinds 27 februari, toen hij voor The Mancunians scoorde in het FA Cup-toernooi. Zijn laatste Premier League-goal dateert van 9 december 2006.

United verdiende de overwinning omdat het vrijwel altijd de bal had. Bovendien creëerde het voor rust genoeg kansen, zonder er één te benutten overigens. In de tweede helft ging het moeizamer, maar viel de winnende alsnog.