Saint-Etienne laat Lyon met punt ontsnappen

Olympique Lyon heeft slechts deels geprofiteerd van de misstappen van de concurrentie. De regerend kampioen kwam met een 1-1 gelijkspel nog goed weg tegen Saint-Etienne.

Kevin Mirallas zette Saint-Etienne vijf minuten na rust op een verrassende voorsprong. Olympique Lyon had weinig tijd nodig voor een antwoord. Maar een minuut na de gelijkmaker van Juninho Pernambucano keerden kansen voor de thuisploeg.

Frédéric Piquionne kreeg voor een overtreding op Mouhamadou Dabo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zadelde daarmee Lyon met een probleem op. Want in plaats van het zoeken naar de overwinning moest de ploeg van trainer Claude Puel een nederlaag voorkomen. In die opzet slaagde Lyon, dat daardoor weer alleen op kop komt in Frankrijk.