Arsenal heeft zijn eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen gewonnen. Eddie Nketiah en Bukayo Saka maakten het verschil voor de uitdager van Manchester City. Een tegenvaller voor Mikel Arteta was het uitvallen van Jurriën Timber.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
Nottingham Forest

Arteta koos ervoor om zijn drie grote aankopen te laten starten, net als vorige week in de gewonnen strijd met City om de Engelse Super Cup. Aanwinsten Declan Rice en Kai Havertz vormden samen met captain Martin Ødegaard het middenveld. Jurriën Timber begon links in de defensie. Na een uitgestelde start van de wedstrijd vanwege problemen bij de toegangspoorten van het Emirates Stadium waren het de buitenspelers die de aandacht trokken.

Na een openingsfase waarin Forest via spits Brennan Johnson de grootste kans kreeg, brak Gabriel Martinelli in de 26ste minuut de wedstrijd open met een fantastische actie. Á la Zinédine Zidane was hij zijn tegenstanders te snel af met een sierlijke draai. Martinelli speelde de bal zo naar Eddie Nketiah en de spits knalde de 1-0 binnen. Nketiah had bij afwezigheid van de geblesseerde Gabriel Jesus de voorkeur gekregen in de punt van de aanval.

Arsenal ging op zoek naar een grote voorsprong en liep al snel verder uit. Het team van Arteta zette diep op de helft van Forest de tegenstander onder druk na een corner en handelde snel na de bal te hebben veroverd. William Saliba speelde Bukayo Saka aan, waarna de rechtsbuiten vanaf rechts naar het centrum trok en de bal op prachtige wijze gekruld en tegelijkertijd met veel kracht in de verre hoek schoot: 2-0. Zo namen Saka en Martinelli de titelkandidaat bij de hand bij afwezigheid van eerste spits Jesus.

Vlak voor rust ging het mis voor Timber. De van Ajax overgekomen Oranje-international kreeg geel voor een overtreding op Johnson en hield zelf veel pijn over aan het duel met de Engelsman. De verdediger leek die pijn te kunnen verbijten, maar werd in de vijftigste minuut alsnog gewisseld. Vanaf de zijkant zag Timber hoe Arsenal in grote delen van de tweede helft het balbezit koesterde. De thuisploeg leek niet meer in de problemen te komen, tot Forest in de 82ste minuut The Gunners verraste met een razendsnelle counter. Taiwo Awoniyi (ex-NEC) was het eindstation en maakte van dichtbij de 2-1.

Verder dan die aansluitingstreffer kwamen de bezoekers uit Nottingham niet meer. Arsenal is net als rivaal City, dat met 0-3 won bij Burnley, het Premier League-seizoen met een zege begonnen.