Salzburg heeft nieuwe sensatie: ook Van Bommel leert Adeyemi kennen

Reacties

Mark van Bommel snakt naar zijn eerste Champions League-zege als hoofdtrainer, maar zijn VfL Wolfsburg beleefde woensdag een valse start van het uitduel bij Red Bull Salzburg. Al in de derde minuut zette Karim Adeyemi de thuisploeg op voorsprong.

Salzburg heeft nieuwe sensatie: ook Van Bommel leert Adeyemi kennen
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
3 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Na onder meer Sadio Mané, Erling Haaland en Patson Daka (laatstgenoemde scoorde woensdag nog vier keer voor Leicester City) is Adeyemi het volgende goudmijntje van Salzburg. De negentienjarige aanvaller wordt al in verband gebracht met verschillende Europese topclubs en trok woensdag weer de aandacht, door al vroeg te scoren tegen Wolfsburg.

Een fout van Kevin Mbabu werd genadeloos afgestraft. De verdediger verspeelde de bal aan Adeyemi, die oog in oog met Koen Casteels kalm bleef in de afronding. Voor Adeyemi is het zijn derde goal van dit Champions League-seizoen, na zijn eerdere dubbelslag in de 2-1 zege op Lille. In het 1-1 gelijkspel met Sevilla verdiende Adeyemi liefst drie strafschoppen, maar hij miste er daar wel een van. Luka Sucic deed dat ook; gelukkig voor Salzburg schoot hij er ook een binnen.

In totaal staat Adeyemi dit seizoen nu al op twaalf doelpunten. In de Oostenrijkse Bundesliga was hij reeds achtmaal trefzeker, terwijl de aanvaller ook al scoorde in de Champions League-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.