Salzburg trapt sterk af en leeft met goed gevoel toe naar FC Twente

Red Bull Salzburg is het seizoen goed begonnen. De ploeg van Pepijn Lijnders (foto), die het aanstaande dinsdag opneemt tegen FC Twente, won de uitwedstrijd bij Grazer AK.

Grazer AK
Grazer AK
2 - 3
Red Bull Salzburg

Salzburg speelde zonder de belangrijke verdediger Oumar Solet, die op weg is naar Villarreal en daarom buiten de selectie werd gehouden. Daarom koos Lijnders achterin voor Samson Baidoo als centrale verdediger.

De openingsfase van de wedstrijd was bijzonder levendig. Door een eigen doelpunt van Benjamin Rosenberger stond het na ruim drie minuten al 0-1 voor Salzburg. En kort daarna viel via Nene Dorgeles zelfs de 0-2. Een walk over dreigde voor Grazer, maar de achterstand was ook weer zo gerepareerd. Eerst maakte Michael Lang de aansluitingstreffer en acht minuten later, in de achttiende minuut, scoorde ook Romeo Vucic.

Nog voor het verstrijken van de eerste helft kwam Salzburg door een benutte strafschop van Karim Konaté toch weer op voorsprong. In de tweede helft wist de ploeg van Lijnders de voorsprong vast te houden, waardoor het gevoel richting het duel met FC Twente goed blijft.

Salzburg en Twente treffen elkaar in de derde voorronde van de Champions League. Twente begint met een uitwedstrijd.