Salzburg verliest topper en ziet voorsprong slinken

Rapid Wien heeft de Oostenrijkse titelstrijd spannend gehouden. De club uit de hoofdstad won de thuiswedstrijd tegen het Red Bull Salzburg van trainer Co Adriaanse met 4-2.

Op het veld van de enig overgebleven concurrent had Salzburg kampioen kunnen worden. In plaats van een beslissend gat van tien punten te slaan, zag de koploper de voorsprong echter slinken tot vier punten.

Salzburg trad in Wenen aan met Barry Opdam in de basis. De verdediger kon niet voorkomen dat Stefan Maierhofer in de 21ste minuut de 1-0 voor Rapid binnentikte. Adriaanse zag zijn ploeg in de 51ste minuut via Marc Janko nog wel op gelijke hoogte komen, maar Salzburg werd daarna naar een terechte nederlaag gespeeld.

Erwin Hoffer was in grote mate verantwoordelijk voor het uitgestelde kampioensfeest. De spits van Rapid liet een zuivere hattrick noteren. Bij de 2-1 tikte Hoffer de bal van dichtbij over de doellijn, de 3-1 fabriceerde hij met een schot uit de draai en bij de 4-1 bleef Hoffer koel oog in oog met doelman Heinz Dieter Arzberger.

Salzburg was na de 3-1 met tien man komen te staan. Voormalig Roda JC-speler László Bodnar werd in de zeventigste minuut bestraft met zijn tweede gele kaart. René Aufhauser bepaalde de eindstand met een droge knal op 4-2.

Met nog drie speeldagen te gaan is Salzburg nog altijd koploper. De ploeg van Adriaanse verzamelde 71 punten, Rapid heeft er nu 67.