Sam Lammers kan bij FC Twente terugkeren in Eredivisie

Reacties

FC Twente hoopt zich te versterken met Sam Lammers (27), de spits van Rangers die vorig seizoen een halfjaar op huurbasis voor FC Utrecht speelde. Dat bevestigen bronnen rondom de club. Van een akkoord is nog geen sprake.

Sam Lammers kan bij FC Twente terugkeren in Eredivisie
© Pro Shots

Lammers wordt al langer aan een nieuw avontuur in de Eredivisie gekoppeld. Zo hoopte FC Utrecht hem binnen te halen na een succesvol halfjaar op huurbasis, waarin hij elf keer scoorde. In de Domstad werd de door PSV opgeleide spits als te duur beoordeeld en dus trok die club twee andere spitsen aan: Noah Ohio en David Min.

Ook bij andere Nederlandse clubs stond of staat Lammers op het lijstje en daar is FC Twente nu het concreetst van. De Tukkers, die Red Bull Salzburg lootten in de derde voorronde van de Champions League, zijn naarstig op zoek naar een spits die met Ricky van Wolfswinkel (woensdag weer in de basis in het doelpuntloze oefenduel met Schalke) kan concurreren. Eerder viel bijvoorbeeld de naam van Wout Weghorst, maar woensdag werd duidelijk dat de club bezig is met Lammers. Om wat voor constructie gaat, huur (met optie) of koop, is nog niet duidelijk en wordt besproken tussen alle betrokken partijen. De spits ligt nog tot de zomer van 2027 vast in Schotland.

FC Twente speelt op 6 augustus tegen Red Bull Salzburg in Oostenrijk, een week later is de return in de Grolsch Veste en tussendoor staat de competitiestart tegen NEC op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.