Sambo tekent na vertrek bij PSV voor Burnley

Reacties

Shurandy Sambo heeft een contract getekend bij Burnley. De rechtsback trok de deur bij PSV na vijftien jaar achter zich dicht en trekt nu transfervrij naar Engeland. PSV ontvangt wel enkele tonnen aan opleidingsvergoeding.

Sambo tekent na vertrek bij PSV voor Burnley
© Pro Shots

Sambo heeft bij Burnley een contract voor vier seizoenen getekend. 'Ik ben erg blij om hier te zijn en ik ben er klaar voor om mezelf te laten zien', aldus Sambo via de clubkanalen. 'Ik heb voor Burnley gekozen omdat het een historische club is met een goede fanschare. Dit is de juiste keuze voor mij. De club, de fans, het stadion, de teamgenoten, alles voelde goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen week heeft Sambo al meegetraind met de groep. 'Het was een goede eerste trainingsweek, de coaches waren erg goed en iedereen om mij heen heeft me al geholpen om met op mijn plek te laten voelen.'

Sambo komt uit de jeugdopleiding van PSV, waar hij in het seizoen 2020/21 doorbrak. In totaal kwam de 22-jarige verdediger 15 wedstrijden voor het eerste elftal van de Eindhovenaren uit. Daarnaast werd hij een seizoen verhuurd aan Sparta. Sambo was eveneens jeugdinternational van Oranje.

Bij Burnley gaat hij in het Championship spelen. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League. Het eindigde op de negentiende plaats, acht punten onder de degradatiestreep.

Spelersprofiel

Sambo


Geboortedatum:
19 augustus 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Geldrop
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Burnley
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.