Samp verliest stadsderby en stevent af op degradatie

Sampdoria is met lege handen achtergebleven na de uitwedstrijd tegen stadgenoot Genoa (2-1) en is een van de verliezers van het weekeinde in de Serie A.

Samp verliest stadsderby en stevent af op degradatie

Het was een heetgebakerde stadsderby in het Stadio Luigi Ferraris. De wedstrijd was niet goed, maar stond bol van de opstootjes, onnodige overtredingen en provocaties. De openingstreffer van Antonio Floro Flores op slag van rust werd halverwege de tweede helft nog ongedaan gemaakt door Samp-speler Nicola Pozzi.

De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen, maar diep in de blessuretijd dompelde Mauro Boselli de bezoekende ploeg alsnog in diepe rouw door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Voor Sampdoria dreigt dientengevolge de gang naar de Serie B, aangezien concurrent Lecce eerder op de zondag verrassenderwijs won van Napoli (2-1).

Samp bezet na de wedstrijd een achttiende plaats in de Serie A met 36 punten uit evenveel duels en degradeert als de stand zo blijft. Lecce heeft met nog twee speelronden voor de boeg twee punten meer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's