Sampdoria beleeft beste competitiestart in 27 jaar

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de zesde speelronde is dat het duel tussen koploper Sampdoria en Internazionale van zaterdag.

Sampdoria beleeft beste competitiestart in 27 jaar


SAMPDORIAKlassering derde plaatsSampdoria beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 1982/83. Met de 2-0 nederlaag bij Fiorentina kwam er een einde aan een reeks van vier zeges. De herinnering aan de goede tijden van weleer zwelt aan. Samp, landskampioen in 1991, is terug van weggeweest. Niet als titelkandidaat, maar zeker als goede subtopper. Europees voetbal is het doel en daarvoor ligt de ploeg uit Genua op koers.

Man in vorm Antonio CassanoDe discussie rond zijn persoon lijkt Antonio Cassano alleen maar te inspireren. Bondscoach Marcello Lippi ziet het voormalige probleemkind consequent over het hoofd, maar bij Sampdoria behoort de aanvaller wekelijks tot de uitblinkers. De spits is tegenwoordig meer aangever dan afmaker. Met zijn kompaan Giampaolo Pazzini vormt hij één van de betere aanvalsduo’s in de Serie A. Cassano bewijst wekelijks volwassen te zijn geworden.

Afwezigen Accardi, Fiorillo, Regini, Semioli.

INTERNAZIONALEKlassering eerste plaatsNa vijf wedstrijden is Internazionale terug op de plek waar het de laatste jaren al zo vaak stond: eerste. Na het gelijkspel op de openingsdag tegen Bari zegevierde de ploeg van trainer José Mourinho vier keer op rij. Als het aan Inter ligt, wordt de koppositie niet meer afgestaan. De Champions League-beslommeringen liggen echter op de loer. Op het Europese podium wil Inter eindelijk eens schitteren.

Man in vorm Diego Milito Bij zijn transfer van Genoa naar Internazionale plaatsten de volgers van het Italiaanse voetbal nog vraagtekens. Was Diego Milito wel rijp voor de top na zijn uitstekende seizoen bij de subtopper? In Spanje scoorde hij volop, namens Genoa noteerde hij 24 treffers en nu bij Internazionale staat de teller al weer op vijf. De Argentijnse spits overtuigt en stapt naar voren uit de schaduw van topaankoop Samuel Eto’o.

Afwezigen Materazzi, Motta. Onzeker: Sneijder.

De laatste thuisoverwinning van Sampdoria op Internazionale dateert van het seizoen 1998/99. Uitgerekend in het jaar dat de club degradeerde naar de Serie B kreeg Inter met 4-0 (drie keer Vincenzo Montella en één keer Ariel Ortega) klop in Genua. Sindsdien zat een zege er niet meer in, al waren er wel vier remises en twee kleine nederlagen.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Sampdoria-Internazionale 0-1
2005/06 Sampdoria-Internazionale 2-2
2006/07 Sampdoria-Internazionale 0-2
2007/08 Sampdoria-Internazionale 1-1
2008/09 Sampdoria-Internazionale 1-1


Bekijk hier al onze video's