Sampdoria beste in Derby della Lanterna

Sampdoria heeft met 1-0 gewonnen van Genoa en nestelt zich daardoor steviger op de vijfde plaats in de Serie A. Hun stadsgenoot moet voorlopig passen in de strijd om Europees voetbal.

De 102e burenruzie van Genoa had een speciaal tintje. Zowel thuisploeg Sampdoria als de bezoekers van Genoa strijden nog om Europees voetbal zodat de Derby della Lanterna een nog gewichtiger karakter kreeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de vonken eraf in de wedstrijd. Met Sampdoria als de betere ploeg. Na 23 minuten was dan ook raak. Een verre vrije trap van Angelo Palombo werd verlengd door Stefano Lucchini zodat Antonio Cassano raak kon koppen.

In de tweede helft was Genoa de ploeg die de dienst uitmaakte, maar stuitte continu op de hechte defensie van Sampdoria. Vlak voor tijd kreeg Salvatore Bocchetti nog de beste kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet vloog naast.