Samuel Eto'o geeft Barça weer vertrouwen

Zijn rentree ging gepaard met de nodige ophef. Maar Samuel Eto'o heeft een ieder op het veld van repliek gediend en Barcelona langs Athletic de Bilbao geloodst (3-0).

De openingsfase liet wederom een stroef Barcelona zien. De Catalanen zagen echter kans de schroom van zich af te werpen en de nare smaak van het Champions League-optreden tegen Liverpool weg te spoelen. Met dank aan Eto'o werd Athletic de Bilbao al in de eerste helft naar een kansloze nederlaag gespeeld. De Kameroener, wiens rentree gepaard ging met wat verbale relletjes, snoerde met zijn eerste wedstrijd in de Primera División sinds zijn optreden tegen Valencia eind september 2006 de criticasters. Na ruim twintig minuten was de dreiging van Eto'o's aanwezigheid voldoende groot, waardoor Fernando Amoribieta via een knullige kluts de bal in zijn eigen doel werkte.

De tweede treffer na een half uur liet weer de glans zien waar Barcelona zijn status als topploeg aan mag ontlenen. Ronaldinho speelde Eto'o in, die bij de snelle aanval de derde man in de persoon van Xavi vond. De middenvelder tekende vervolgens beheerst de 2-0 aan.

Nog voor rust kwam ook Eto'o's naam op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. Op aangeven van Ronaldinho zette hij zijn rentree als basiskracht luister bij met een treffer.

De ruime marge bood Barcelona ruimte om na rust gas terug te nemen. En om enkele hoogstandjes als hakjes en flitsende aanvallen tentoon te spreiden die echter vermakelijk waren maar niet tot een vierde treffer leidden. Ook omdat Andres Iniesta de paal raakte, zoals Ronaldinho na een weergaloze actie de bal op de lat tilde.

De lach keerde terug bij Barcelona, ook omdat de concurrenten Sevilla, Valencia en Real Madrid punten lieten liggen.