Sarri bevestigt komst van 'verlosser' Higuaín naar Chelsea

Reacties

Chelsea versterkt zich woensdag nog met Gonzalo Higuaín. De Argentijnse spits wordt tot en met het einde van het seizoen gehuurd van Juventus, dat de spits de afgelopen maanden had gestald bij AC Milan.

Sarri bevestigt komst van 'verlosser' Higuaín naar Chelsea

De huurdeal met AC Milan wordt nu ontbonden en Higuaín zal het seizoen op huurbasis afmaken bij Chelsea, dat een optie tot koop bedingt. Aan het einde van de middag of het begin van de avond zal Higuaín zijn handtekening zetten op Stamford Bridge en herenigd worden met Maurizio Sarri, die hij goed kent vanuit zijn Napoli-jaren.

Sarri gaf woensdag tijdens de persconferentie van Chelsea te kennen dat de komst van Pipita niet lang meer op zich laat wachten. 'Het duurt nog een paar uur voordat Higuaín zijn handtekening zet. Ik hoop dat hij hier direct begint met scoren, maar hij neemt meer met zich mee dan alleen doelpunten. Ik hoop dat ik hem weer op de toppen van zijn kunnen krijg', zegt de Italiaanse coach.

'Hij is een heel sterke spits, dat was hij zeker tijdens mijn eerste seizoen in Napels. Hij deed het toen heel goed. Hij is absoluut een van de beste spitsen die ik in mijn loopbaan tot mijn beschikking heb gehad. Gonzalo is de man die de ervaring heeft om hier te spelen', aldus Sarri tijdens het persmoment van zijn club.

Higuaín moet Sarri verlossen van diens spitsenprobleem op Stamford Bridge. Voor doelpunten is Chelsea dit seizoen namelijk te veel afhankelijk van Eden Hazard, die van origine natuurlijk geen spits is. Centrumaanvallers Álvaro Morata (vijf) en Olivier Giroud (één) kwamen deze Premier League-jaargang gezamenlijk tot zes treffers.

Sarri, die zaterdag na de 2-0 nederlaag bij Arsenal nog woedend werd op zijn spelersgroep, weet wat hij met Higuaín in huis haalt. De coach en spits werkten in het verleden met veel succes samen bij Napoli. In het seizoen 2015/16 maakte Higuaín 36 doelpunten in 35 competitiewedstrijden, waarna hij voor negentig miljoen euro werd verkocht aan Juventus.

Volgens Engelse media is de kans groot dat Chelsea nu Morata toestemming geeft om op huurbasis te verkassen naar Atlético Madrid.

Onlangs liepen we al vooruit op deze transfer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.