Sarri hoopt op kolkend Olimpico: 'In Rotterdam is het altijd een hel'

Maurizio Sarri hoopt dinsdag op een geweldige sfeer in het Stadio Olimpico, als Feyenoord op bezoek komt in de Champions League. Die oproep aan de fans deed de trainer van Lazio na het verloren competitieduel met Bologna.

Bologna
1 - 0
Lazio
Lazio

Mede door een assist van Joshua Zirkzee was Bologna vrijdagavond met 1-0 te sterk voor Lazio, dat zo al op vijf nederlagen in de Serie A staat. De laatste weken ging het met overwinningen op Celtic, Atalanta, Sassuolo en Fiorentina juist wat beter, maar na de nederlaag in de Champions League tegen Feyenoord (3-1) ging het vrijdagavond dus ook voor het eerst sinds 30 september (2-0 nederlaag bij AC Milan) weer mis in de Serie A.

Sarri vond zijn ploeg in de eerste helft nog goed spelen en vond dat Lazio toen een voorsprong had verdiend. Direct na rust was het echter Bologna dat de score opende. We gaven het doelpunt vrij makkelijk weg', zei de 64-jarige Italiaan na afloop tegen DAZN. 'We hadden daarna wel meer balbezit, maar speelden weinig klaar op de helft van de tegenstander. We hebben moeite om ons balbezit om te zetten in goals.'

Vorig seizoen had Lazio met Felipe Anderson, Ciro Immobile, Sergej Milinkovic-Savic en Mattia Zacagni nog vier spelers in de selectie die meer dan tien keer scoorden, nu staat de teller voor clubtopscorer Immobile pas op drie goals en ook zijn concurrent Taty Castellanos (één goal) scoort weinig. Sarri erkent dat de naar Saoedi-Arabië vertrokken Milinkovic-Savic wordt gemist. 'Maar qua passing doen we het nu beter dan vorig seizoen.'

Zo kende Lazio geen beste generale repetitie voor het Champions League-duel met Feyenoord, al is het op eigen veld al vijf duels ongeslagen. Sarri hoopt na de 3-1 nederlaag van anderhalve week geleden in De Kuip op de steun van de fans. 'Het is een kans en een risico, want Feyenoord is een erg sterk team. In Rotterdam is het altijd een hel, ik hoop dat de fans hen dezelfde behandeling geven in Olimpico. We zullen het nodig hebben.'