Sávio straalt bij Girona: 'Dat heb ik sinds de entree van Vínicius niet gezien'

Het sprookje van Girona duurt voort. De Catalaanse club is na zeven wedstrijden zelfs de trotse koploper van La Liga. 'Een historische dag.'

Villarreal
Villarreal
1 - 2
Girona
Girona

Op bezoek bij Villarreal wachtte Girona woensdag een serieuze test, maar ook De Gele Onderzeeër ging ten onder tegen de surprise van La Liga. In Estadio de la Cerámica schoot Dani Parejo de thuisploeg nog op voorsprong. Artem Dovbyk en Eric García draaiden de boel vervolgens razendsnel om en bezorgden Girona de overwinning en daarmee de koppositie (1-2). 'Het is een historische dag voor Girona', zei trainer Míchel in gesprek met Onda Cero.

Girona begon het seizoen nog met een gelijkspel tegen Real Sociedad. Tegen Villarreal volgde alweer de zesde zege op rij, goed voor een record. Zaterdag staat bovendien een heuse topper op het programma, want dan komt runner-up Real Madrid op bezoek in Estadi Montilivi. 'Daarvan moet je genieten. Dat wordt een prachtige wedstrijd tegen een van de beste teams ter wereld', blikte Míchel, die zelf een rijk verelden heeft bij Real, vooruit.

Sávio
Een van de blikvangers van Girona luistert naar de naam Sávio. De Braziliaan kon vorig seizoen geen potten breken tijdens zijn jaar bij PSV, maar lijkt in Catalonië volledig tot wasdom te komen. Sávio kan vooralsnog zelfs betere cijfers overleggen dan Vinícius Júnior. 'Sinds de entree van Vinícius in Spanje heb ik geen speler gezien die makkelijker zijn tegenstander kan passeren dan Sávio. Het zijn twee spelers die voor spektakel zorgen', zei Míchel daarover.

Real Madrid, dus. Zaterdag om 18.30 uur staat de strijd om de koppositie in La Liga op het programma. Daley Blind kreeg tegen Villarreal rust en viel in de 88ste minuut in voor doelpuntenmaker García. De verwachting is dat de Nederlander tegen De Koninklijke weer terugkeert in de basis.