SC Heerenveen buigt niet voor Osasuna

SC Heerenveen pakte een punt bij Osasuna. De Friese ploeg slaagde erin de Spaanse ploeg in toom te houden (0-0), ook al verdween Lasse Nilsson met rood van het veld.

SC Heerenveen buigt niet voor Osasuna

Heerenveen had het niet makkelijk in Pamplona, waar de ploeg van coach Gertjan Verbeek haast constant onder druk stond en zelf amper aan voetballen en aanvallen toe kwam. Gaandeweg de partij bleek de defensie echter steeds hechter te sluiten en werden de Spanjaarden niet al te vaak gevaarlijk meer.

Toch, doelman Brian Vandenbussche had het heel wat drukker dan zijn Spaanse evenknie Elia. Waar de Spanjaard slechts één schot te verwerken kreeg, zag de Belg elf pogingen op zijn doel afgevuurd worden, waarbij hij vier keer moest ingrijpen.

Het gevaar kwam vooral van Roberto Soldado, die met enkele kopballen en een omhaal een handvol goede mogelijkheden kreeg, maar steevast Vandenbussche op zijn weg vond. In de slotfase was de voormalig speler van Real Madrid met het hoofd nog dicht bij de 1-0, maar Vandenbussche redde opnieuw goed. Zelfs de knullige geelrode kaart die Nilsson in de 84ste minuut ontving nadat hij te traag van het veld stapte bij een wissel, kon Heerenveen niet van het gelijkspel afhouden.

'Ik denk dat 0-0 het maximaal haalbare is hier', bekende Breuer. 'Vooral in de eerste tien minuten en op het eind hadden we het moeilijk en was het alle hens aan dek. Verder hadden we het redelijk onder controle. Er zat gewoon niet meer in voor ons.'

Bekijk hier al onze video's