SC Heerenveen en Alves wervelen langs NAC

Afonso Alves is terug en dat was te merken aan SC Heerenveen. Op overtuigende wijze wonnen de Friezen met 4-2 van het lastige NAC Breda. De Braziliaanse topscorer was bij alle doelpunten betrokken.

In het Abe Lenstra Stadion hadden de aanhangers van Heerenveen dit seizoen nog niet echt veel kunnen genieten van fraai voetbal, maar zaterdagavond werden zij op hun wenken bediend. De ploeg van coach Gertjan Verbeek zocht volop de aanval en omdat NAC eveneens voor de drie punten leek gekomen, ontstond er een boeiend duel.

De hoofdrol was voor Afonso Alves. De Braziliaan scoorde drie keer en bereidde ook nog de vierde treffer van Heerenveen voor. De productie had nog heel wat hoger kunnen uitvallen, want haast bij voortduring vond de thuisploeg de gaten in de Bredase defensie.

In de negende minuut opende Alves de score, nadat doelman Edwin Zoetebier had geblunderd na een voorzet van Danijel Pranjic. NAC kwam in de 29ste minuut nog wel langszij dankzij een rebound van Glen Salmon, maar niet veel later leidde Heerenveen weer. Ditmaal kopte Alves fraai raak na een hoekschop van Gonzalo García-García.

NAC begon de tweede helft met een forse jacht op de gelijkmaker, maar nadat Edwin de Graaf en Maceo Rigters grote kansen onbenut lieten, sloegen Alves en Lasse Nilsson dodelijk toe. In de 64ste minuut zette Alves Nilsson vrij voor Zoetebier. Met een stiftje klopte de Zweed de keeper. En vier minuten later vond Nilsson met een prachtige pass Alves, die simpel de 4-1 in het doel prikte. Salmon tekende nog wel voor de 4-2, maar NAC zag het verschil met Heerenveen op de ranglijst wel groeien tot vijf punten.