SC Heerenveen haalt ervaring en transfervrije ex-Ajacied in huis

Reacties

Amara Condé en Mateja Milovanovic zijn de volgende nieuwkomers bij SC Heerenveen. De 27-jarige Condé komt over van 1. FC Magdeburg, terwijl de twintigjarige Milanovic uit zijn contract bij Ajax was gelopen.

SC Heerenveen haalt ervaring en transfervrije ex-Ajacied in huis
© Pro Shots

'Amara staat al een tijd bij ons op de radar', licht algemeen directeur Ferry de Haan toe op de clubwebsite. 'Eigenlijk hadden we hem vorig seizoen al aan onze selectie willen toevoegen. Het is dan ook mooi dat dit nu alsnog gelukt is. Met zijn komst voegen we verdedigende accenten toe aan ons middenveld. We zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft.'

Condé droeg bij Magdeburg, de nummer veertien van de 2. Bundesliga afgelopen seizoen, de aanvoerdersband. Eerder speelde de Duitser voor RW Essen, VfL Wolfsburg en Holstein Kiel. Heerenveen haalde eerder deze zomer Danilo Al-Saed (Sandefjord, Noorwegen), Levi Smans (VVV-Venlo) en Sam Kersten (PEC Zwolle) in huis.

Milovanovic, die over zowel de Servische als de Nederlandse nationaliteit beschikt, speelde van 2018 tot 1 juli jongstleden voor Ajax. Daarvoor kwam de centrale verdediger uit voor Sparta Rotterdam. 'Hij is een technisch vaardige speler die de linies goed kan verbinden. De afgelopen jaren heeft hij te maken gehad met blessureleed, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich met zijn talent bij ons verder kan ontwikkelen', aldus De Haan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.