SC Heerenveen op valreep langs ADO

Na twintig jaar leek ADO Den Haag eindelijk een Eredivisieseizoen weer eens positief te beginnen. Maar Ugur Yildirim en Afonso Alves stonden namens SC Heerenveen de trendbreuk in de weg (2-3).

In 1986 had de Haagse formatie in de openingsronde voor het laatst het genoegen van een overwinning gesmaakt, toen Go Ahead Eagles met 1-0 werd verslagen. Tot twee keer toe lag ADO twintig jaar later op koers van een herhaling van die positieve start.

Na een prima aanval had Aleksandar Rankovic de bal vijf minuten voor rust achter SC Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche geschoten. Maar de Haagse ploeg rustte te lang op z'n lauweren, want binnen een minuut was het weer gelijk door een schuiver van Paul Bosvelt.

Tininho deed met het benutten van een goedkope strafschop - Wesley Verhoek was slechts licht getoucheerd door Vandenbussche - ADO weer aan de goede kant van de score staan. Maar de nakende zege glipte in de slotfase door de vingers.

De achterstand had Gertjan Verbeek genoodzaakt tot ingrijpen. De Heerenveen-trainer bleek een goede hand van wisselen te hebben. Want een van zijn drie wissels, Ugur Yildirim, tekende in de 81e minuut voor de gelijkmaker. En in de blessuretijd bleek dat er helemaal niets restte voor ADO, door toedoen van Afonso Alves.